Arhitectura IOAN Co. -- Dictionar de termeni in constructii

Oferta financiara

 

 

Tarifele prezentate mai jos sunt orientative, sunt exprimate în euro/mp arie desfasurata construita, nu cuprind TVA si sunt actualizate la 1 martie 2016.


A c t i v i t a t e a
Faza*
PAC (DTAC)

DE

Proiectare

 

  - arhitectura

2.25 ÷ 4.5
2.9 ÷ 6.5
3.5 ÷ 8.5

  - structura de rezistenta

2.0 ÷ 4.2
2.6 ÷ 6.0

3.1 ÷ 8.0

  - instalatii electrice

0.25
0.5 ÷ 1.5
0.8 ÷ 1.5

  - instalatii termice

0.25
0.5 ÷ 1.5
0.8 ÷ 1.5

  - instalatii sanitare

0.25
0.5 ÷ 1.5
0.8 ÷ 1.5

  - instalatii de  climatizare

-
0.5 ÷ 1.5
0.8 ÷ 1.5

Amenajãri  interioare si exterioare

                                                            
5.5 ÷ 11.5

Urbanism**

PUD - 1.5          PUZ - 0.8 ÷ 1.5

 

           * Fazele superioare le cuprind pe cele inferioare, respectiv, un proiect la faza PT include si proiectul la faza PAC (DTAC) iar un proiect la faza DE cuprinde si proiectul la faza PT.

        ** Lucrãrile de urbanism includ studiile topografice, geotehnice, de circulatie, precoordonare retele si de mediu aferente planurilor elaborate.

 

     Variatiile sunt determinate de gradul de dificultate al lucrarii solicitate. 

 

     Pe scurt, tariful minim la un proiect pentru faza DTAC este de 5 euro/mp ADC, la un proiect pentru faza PT este de 7 euro/mp ADC iar la unul pentru faza DE este de 9 euro/mp ADC.

Această valoare nu cuprinde taxele percepute de către avizatori şi de către administraţia locala, taxe ce cad în sarcina beneficiarului. Pentru serviciile/lucrările suplimentare adiționale solicitate după definitivarea proiectului (modificări, dispoziţii de şantier etc.) se aplică un tarif de 25 euro/oră. 

 

     Obtinerea avizelor se tarifeaza cu minim 50 lei/aviz.

Lucrarile si studiile de specialitate cerute de avizatori (studiu geotehnic, topografic, de impact mediu, calcul G, scenariu de siguranta la foc, instalatii de climatizare, de stingere incendii etc.) nu intra in costurile prezentate mai sus si se tarifeaza separat, in raport cu volumul si complexitatea lucrarii.

 

 Proiectele refolosibile pot fi achizitionate la un pret reprezentand 60% din valoarea actualizata a proiectului de baza
 
Tariful pentru proiecte refolosite este de 4,2 sau 5,4 euro / mp ADC, functie de faza de proiectare solicitata (PT sau DDE)

 

In situatia in care agreati oferta noastra, va stam oricand la dispozitie, impreuna cu colaboratorii nostri, pentru definirea clauzelor contractuale si realizarea lucrarilor.
Portofoliu

Cuvinte definite in dictionarul de arhitectura & constructii - Litera M